Kälylläni oli pari päivää takaperin synttärit. Lahjoja hänelle aloin suunnittelemaan jo alkuvuodesta, kun kuulin, että korut olisivat tervetulleita. Viimeiset tein perjantaina, Santerin kanssa haettiin Ahkera-Liisasta tarvittavat helmet, että saatiin myös viimeiset ideat toteutettua.

Tässä ekaksi työläin koru:
444033.jpg  444036.jpg  444035.jpg
Malli on jostain venäläisestä korukirjasta, en yhtään muista sen nimeä. Helmet on kaikki Viipurin helmiä, lanka valkoinen nymo, olisi saanut olla kyllä sininen. Vähän jännitti, että mitä saaja tykkää, mutta tykkäsi, ja täytyy itsekin sanoa, että laskeutui tosi nätisti kaulalla.

Tottakai piti tehdä myös pari spiraalikorua, koska onhan niitä niin mukava pyöritellä:
444044.jpg  444043.jpg 
Musta on samoja hematiittimustia helmiä kuin ne mudenkin korussa olleet. Punaisessa on pelkästään viipurin punaisia helmiä, jotka ei ole kauhean kirkkaita ja keskimmäisinä helminä Tiimarin helmiä.

Sitten vielä ne viimeiset tuotokset. Mallin opin torstaina kurssilla, ja tätä harjoittelin jo hematiittimustilla, mutta se jäi niihin keskeneräisiin, enkä tiedä valmistuukokaan, sillä täällä oli lauantaina tutkittu siihen tarvittavia helmiä niin paljon, että kaikki olivat pirajaneet tänne vierashuoneen lattialle...
444046.jpg  444047.jpg
Turkoosit Gütermannin 5 tai 6mm helmet ja 9-koon siemenhelmet. Lankana sama valkoinen nymo. Näitä koruja tarvii tehdä useampiakin, ja monissa eri väreissä, sillä tää oli aika näpsäkkä malli. Ja helppo! Rannekoru valmistui noin kymmenessä minuutissa!